CITTÀ EMILIANE

Bologna – Modena – Parma

*** Parma is in 2020 de culturele hoofdstad van Italië ***

In de steden Parma, Modena en Bologna beleeft u het bruisende Italiaanse stadsleven.
U ontdekt de rijke gastronomie en de typerende gerechten en wijnen van Emilia Romagna. Genietvan Lambrusco di Sorbara, Lambrusco Grasparossa, tortellini, lasagna, maar ook natuurlijk prosciutto di Parma, Parmezaanse kaas en de wereldberoemde balsamico uit Modena. Naast het proeven bezoeken we ook plaatsen waar ze gemaakt worden en wat dacht u er van om zelf een pasta te maken?

“La dolce vita” in optima forma!!

recensies van reizigers

2TASTE zal de reis volledig afstemmen op uw wensen met betrekking tot budget, data, begeleiding, restaurants, wijnbedrijven, vervoer en programma. Iedere reis is maatwerk. Neem vrijblijvend contact met ons op. Graag doen we u een aantrekkelijk voorstel.

ik wil graag maatwerk informatie over deze reis

Voorbeeldreis 1: DUE CITTÀ, 4 dagen (Bologna, Modena)

Inbegrepen in deze mooie reis:

  • Welkomstdrank met hapjes
  • 3 overnachtingen in 3/4 sterren hotels
  • 2 diners met regionale gerechten gecombineerd met lokale wijnen
  • 2 lunches met regionale gerechten gecombineerd met lokale wijnen
  • Bezoek aan historische acetaia in Modena 
  • 3 dagen begeleiding door Stefania en Hans
  • Stadswandeling Bologna
  • Stadswandeling Modena
  • wijnstreek presentaties door Hans
  • culturele toelichting door Stefania
  • Avond in Nederland met presentatie over het wijngebied en de wijnen

Prijs is afhankelijk van persoonlijke wensen en periode in het jaar.

PROGRAMMA (highlights)

Voorbereidingsavond (Nederland)
Hans verzorgt een presentatie over het wijngebied en de wijnen. Eventueel gecombineerd met een wijnproeverij.

Dag 1: Aankomst en transfer met airport shuttle vanaf het vliegveld van Bologna naar hotel. Ontvangst in het hotel in met een welkomstdrankje en snacks. Presentatie door Hans over de gastronomie en wijnen van de regio. ‘s Avonds hebben we een gastronomisch diner in een van de beste traditionele restaurants in het centrum van de stad.

Dag 2: ‘s Morgens transfer naar Modena voor een bezoek aan een historische acetaia (bedrijf waar de beroemde balsamico-azijn wordt gemaakt). Lunch in een traditioneel restaurant in het centrum van Modena, waar we kunnen genieten van de typische Modenese keuken, gevolgd door een rondleiding door het centrum van Modena onder leiding van Stefania. Daarna terug naar Bologna waar de avond vrij is om te besteden.

Dag 3: ‘s Ochtends rondleiding in het historische centrum van Bologna onder begeleiding van Stefania (bezoek aan de belangrijkste pleinen, het complex van Santo Stefano, het anatomisch theater van het paleis “Archiginnasio”, enzovoort). We zullen genieten van authentieke Bolognese gerechten tijdens de lunch. De middag is vrij. ‘s Avonds hebben we een gastronomisch diner in een toprestaurant.

Dag 4: Transfer met airport shuttle naar de luchthaven van Bologna.

Voorbeeldreis 2: TRÈ CITTÀ, 6 dagen (Parma, Modena, Bologna)

Inbegrepen in deze mooie reis:

  • Welkomstdrank met hapjes
  • 5 overnachtingen in 3/4 sterren hotels
  • 3 diners met regionale gerechten gecombineerd met lokale wijnen
  • 4 lunches met regionale gerechten gecombineerd met lokale wijnen
  • Bezoek aan historische acetaia in Modena 
  • Bezoek aan caseificio en prosciuttificio 
  • 4 dagen begeleiding door Stefania en Hans
  • Stadswandeling Parma
  • Stadswandeling Modena
  • Stadswandeling Bologna
  • wijnstreek presentaties door Hans
  • culturele toelichting door Stefania
  • Airport shuttle naar Bologna airport
  • Avond in Nederland met presentatie over het wijngebied en de wijnen

Prijsindicatie: vanaf €895,- p.p. op basis van eigen vervoer.

PROGRAMMA (highlights)

Voorbereidingsavond (Nederland)
Hans verzorgt een presentatie over het wijngebied en de wijnen. Eventueel gecombineerd met een wijnproeverij.

Dag 1: Transfer van de luchthaven van Bologna naar Parma. Ontvangst in het hotel met een welkomstdrankje en snacks. Presentatie door Hans over de gastronomie en wijnen van de regio. Stadswandeling in het centrum van Parma. Een gastronomisch diner in de avond in een traditioneel restaurant in het centrum van de stad.

Dag 2: Excursie naar een caseificio (kaasbedrijf) en een prosciuttificio (Parmaham bedrijf). Na de lunch transfer naar Modena. De namiddag en de avond is ter vrije besteding.

Dag 3: ‘s ochtends bezoek van een Lambrusco-wijnbedrijf. Kelder- en museumbezoek en een proeverij met lichte lunch in de wijnmakerij. ‘s Middags rondleiding door het centrum van Modena. ‘s Avonds een gastronomisch diner in een traditioneel restaurant in het centrum van Modena, waar we kunnen genieten van de typische Modenese keuken.

Dag 4: ‘s Ochtends een bezoek aan een historische acetaia (bedrijf waar de beroemde balsamico-azijn wordt gemaakt). Na de lunch transfer naar hotel in Bologna. Stadswandeling in Bologna, gevolgd door een gastronomisch diner in een van de beste traditionele restaurants in het stadscentrum.

Dag 5: ‘s Morgens een rondleiding door het historische centrum van Bologna onder begeleiding van Stefania (bezoek aan de belangrijkste pleinen, het complex van Santo Stefano, het anatomisch theater van het paleis “Archiginnasio”, enzovoort). We zullen genieten van authentieke Bolognese gerechten tijdens de lunch. De middag en avond zijn vrij te besteden.

Dag 6: Transfer met airport shuttle naar de luchthaven van Bologna.

Fotogallerij